Open
 • Αεροδρομίου 61, Τ.Κ. 41336, Ν. Σμύρνη, Λάρισα
 • Δευ - Παρ 7.30-21.00, Σαβ 9.00-14.00

Σύγχρονος Εξοπλισμός

για ακριβή αποτελέσματα

Εύκολη πρόσβαση

& στάθμευση στην περιοχή

Άμεση Εξυπηρέτηση

ταχεία εργαστηριακή διάγνωση

Ψηφιακή Μαστογραφία

Ψηφιακή Μαστογραφία

Τα διαγνωστικά μας εργαστήρια προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στον τομέα της Κλινικής Απεικόνισης, αναπτύσσοντας και διευρύνοντας τους ορίζοντες σε θέματα σύγχρονων τεχνολογιών, έχουν εγκαταστήσει το νέο ψηφιακό μαστογράφο MAMMOMAT FUSION της Siemens.

Αποτελεί το πληρέστερο μοντέλο της κατηγορίας του σε Ελλάδα και Ευρώπη και χρησιμοποιείται για διαγνωστικές εξετάσεις όπως ψηφιακή μαστογραφία, εντοπιστική και μεγεθυντική μαστογραφία.

Ο Ψηφιακός Μαστογράφος χρησιμοποιεί ψηφιακό σύστημα ανιχνευτών που παρέχουν μεγαλύτερη ευκρίνεια (resolution) & αντίθεση (contrast) συγκριτικά με τους αναλογικούς μαστογράφους, οι οποίοι καταγράφουν την εικόνα σε film. Επιπρόσθετα, η ψηφιακή μαστογραφία έχει λιγότερο «θόρυβο» και λιγότερα ψευδοσήματα (artifacts), παράγοντες που επιτρέπουν την ανίχνευση μικρότερων βλαβών και αποτιτανώσεων, οι οποίες σχετίζονται με μη ανιχνεύσιμες κλινικά, κακοήθειες.

Παρέχει τη δυνατότητα εκτέλεσης μαστογραφιών υψηλής ποιότητας και επεξεργασία της ακτινολογικής εικόνας ώστε να επιτυγχάνεται:

 • Άριστη ποιότητα
 • Υψηλή αξιοπιστία
 • Μικρός χρόνος εξέτασης
 • 50% Μικρότερη δόση ακτινοβολίας
 • Αυτόματος καθορισμός της δόσης της ακτινοβολίας ανάλογα µε τη σύσταση και το μέγεθος των µαστών
 • Μέγιστη ακρίβεια και ασφάλεια
 • Αυτόματη μεγέθυνση περιοχών του µαστού, χωρίς επιπρόσθετη ακτινοβόληση
 • Ειδικά πίεστρα για μικρότερη πίεση στους µαστούς, ανάλογα µε το είδος λήψης
ψηφιακη μαστογραφια
ψηφιακη μαστογραφια
ψηφιακη μαστογραφια

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΡΑΦΕΣΤΑ

Υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στον τομέα της Κλινικής Απεικόνισης

Σημαντικές Πληροφορίες

Σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας είναι προτιμότερο να διενεργείται μεταξύ 7ης και 14ης μέρας του κύκλου προκειμένου να περιοριστούν τα ψευδώς θετικά ευρήματα.

Εφόσον διαθέτετε προηγούμενες απεικονιστικές εξετάσεις του εξεταζομένου οργάνου ή της εξεταζόμενης περιοχής, συνιστάται να τις προσκομίζετε κατά την προσέλευσή σας.

Προετοιμασία Εξετάσεων

Δεν απαιτείται προετοιμασία για τη διενέργεια της εξέτασης.

Την ημέρα της εξέτασης η εξεταζόμενη θα ήταν προτιμότερο να αποφεύγει τη χρησιμοποίηση αποσμητικού ή ταλκ.

Εξέταση

 • Ψηφιακή Μαστογραφία

  Η εξέταση μαστογραφίας μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη μείωση της θνησιμότητας του καρκίνου του μαστού.

  Η ψηφιακή μαστογραφία αποτελεί την πρώτη διαγνωστική μέθοδο για τον προληπτικό έλεγχο του καρκίνου του μαστού, έχοντας τη δυνατότητα ανίχνευσης της νόσου σε αρχικό στάδιο. Ωστόσο, η επίτευξη αυτού του στόχου απαιτεί εικόνες υψηλής ποιότητας, επιτρέποντας την έγκαιρη ανίχνευση και τη βέλτιστη διαγνωστική ακρίβεια.

  Όλες οι γυναίκες, βάσει ηλικίας και οικογενειακού ιστορικού, πρέπει να υποβάλλονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε έλεγχο των μαστών τους.

  Οι γυναίκες χωρίς οικογενειακό ιστορικό, πρέπει να κάνουν την πρώτη μαστογραφία τους μεταξύ 35 και 40 ετών.

  Εάν η γυναίκα έχει οικογενειακό ιστορικό, πρέπει να κάνει μαστογραφία δέκα χρόνια νωρίτερα από την ηλικία στην οποία εμφανίστηκε ο καρκίνος του μαστού στο συγγενικό της πρόσωπο.

  Μετά την ηλικία των 40 ετών, οι γυναίκες πρέπει να υποβάλλονται σε μαστογραφία κάθε χρόνο, καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα, αν στο μεταξύ αναπτυχθεί κάποια κακοήθεια, να εντοπιστεί σε πολύ αρχικό στάδιο.

  Το Διαγνωστικό Κέντρο Παραφέστα έχοντας προτεραιότητα την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου, έχει εξοπλιστεί με τον ψηφιακό μαστογράφο Mammomat Fusion, την ποιότητα και την αξιοπιστία του συστήματος υπογράφει η εταιρία Siemens.

  Αποτελεί ένα εξαιρετικό σύστημα μαστογραφίας για την ενίσχυση της καθημερινής λειτουργίας και διάγνωσης, με την αυτοματοποιημένη ροή εργασιών και σύνθετων εργασιών να πραγματοποιούνται με το πάτημα ενός κουμπιού.

ψηφιακη μαστογραφια

Απεικόνιση 1

ψηφιακη μαστογραφια

Απεικόνιση 2

ψηφιακη μαστογραφια

Απεικόνιση 3

ψηφιακη μαστογραφια

Απεικόνιση 4