Open
 • Αεροδρομίου 61, Τ.Κ. 41336, Ν. Σμύρνη, Λάρισα
 • Δευ - Παρ 7.30-21.00, Σαβ 9.00-14.00

Σύγχρονος Εξοπλισμός

για ακριβή αποτελέσματα

Εύκολη πρόσβαση

& στάθμευση στην περιοχή

Άμεση Εξυπηρέτηση

ταχεία εργαστηριακή διάγνωση

Ακτινοσκόπηση

Ακτινοσκόπηση

Ακτινογραφίες – Ακτινοσκοπήσεις

Τα Διαγνωστικά μας Εργαστήρια έχοντας ως σκοπό την παροχή ιατρικών εξετάσεων με υψηλής ποιότητας απεικόνιση, διαθέτουν το Ακτινολογικό – Ακτινοσκοπικό μηχάνημα AXIOM ICONOS R100 της εταιρίας Siemens Medical.

Το συγκεκριμένο μηχάνημα, δέχεται κασέτες διαφόρων μεγεθών από 18x24cm μέχρι 35x43cm και σε συνδυασμό με κατάλληλο ψηφιοποιητή και εκτυπωτή ξηράς εκτύπωσης film, αποδίδει στο μέγιστο δυνατό τις απεικονιζόμενες ανατομικές δομές του ανθρωπίνου σώματος.

Ποτέ άλλοτε η απλή ακτινογραφία θώρακα και κοιλίας καθώς και η απεικόνιση των οστών δεν είχε την ποιότητα που επιτυγχάνεται με το σύστημα ICONOS.

Επιπλέον ειδικές εξετάσεις όπως βαριούχο γεύμα και υποκλυσμός αλλά και ενδοφλέβια πυεολογραφία, διενεργούνται με ταχύτητα και ασφάλεια σε σύγχρονο και άνετο περιβάλλον.

Σημαντική είναι και η συνεισφορά στην παιδιατρική με τη διενέργεια ανιούσας κυστεοουρηθρογραφίας καθώς και στην γυναικολογία – μαιευτική με τη μέθοδο της σαλπιγγογραφίας.

Η ακτινοσκόπηση επίσης παρέχει αξιοσημείωτη βοήθεια στη μελέτη της αναπνευστικής – διαφραγματικής λειτουργίας όπως και στην αρχική εκτίμηση πνευμονικών σκιάσεων ή όζων.

Το σύστημα AXIOM ICONOS R100 επιτυγχάνει βελτιστοποίηση του παράγοντα λειτουργίας – απόδοσης καθώς η έκθεση του εξεταζομένου στην ακτινοβολία είναι η μικρότερη δυνατή χωρίς να υποβαθμίζεται η ποιότητα των προσλαμβανόμενων εικόνων.

ακτινογραφια
ακτινογραφια
ακτινογραφια

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΡΑΦΕΣΤΑ

Υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στον τομέα της Κλινικής Απεικόνισης

Σημαντικές Πληροφορίες

Εφόσον διαθέτετε προηγούμενες απεικονιστικές εξετάσεις του εξεταζομένου οργάνου ή της εξεταζόμενης περιοχής, συνιστάται να τις προσκομίζετε κατά την προσέλευσή σας.

Προετοιμασία Εξετάσεων

Για την απλή ακτινογραφία δεν χρειάζεται καμιά προετοιμασία, δεν χρειάζεται λήψη υγρών ή αποχή από το φαγητό. Το μόνο που απαγορεύεται είναι η περίπτωση εγκυμοσύνης της ασθενούς. Συνήθως απαιτείται η απομάκρυνση όλων των μεταλλικών στοιχείων από το σώμα του ασθενή. Κομμάτια μόλυβδου χρησιμοποιούνται για να μπλοκάρουν ευαίσθητα στοιχεία όπως είναι τα γεννητικά όργανα του ασθενούς.

Για αναλυτικές πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη γραμματεία του διαγνωστικού κέντρου.

Εξετάσεις

Στο εργαστήριό μας λειτουργεί ακτινοσκοπική μονάδα Siemens, όπου διενεργούνται οι αναγκαίες εξετάσεις με ή χωρίς την χρήση κατάλληλων σκιαγραφικών ουσιών.

Η ακτινοσκόπηση ή ακτινοσκοπικός έλεγχος είναι μία τεχνική λήψης εικόνων των εσωτερικών οργάνων του σώματος, σε πραγματικό χρόνο με την χρήση του ακτινοσκοπικού μηχανήματος (δηλαδή με χρησιμοποίηση ακτινοβολίας RONTGEN).

 • Απλές ακτινογραφίες
  Οι απλές ακτινογραφίες βοηθούν στην διάγνωση καταγμάτων, σκολίωσης, κύφωσης, σπονδυλόλυσης, οστεοαρθρίτιδας σπονδυλικής στήλης, σπονδυλολίσθησης και σε άλλες παθολογίες της σπονδυλικής στήλης. Υπάρχουν διάφοροι τύποι ακτινογραφιών της σπονδυλικής στήλης. Οι πιο συνηθισμένες όμως ακτινογραφίες είναι αυτές που λαμβάνονται σε όρθια θέση ούτως ώστε η σπονδυλική στήλη να παίρνει φορτία, οπότε έτσι έχουμε μια πραγματική απεικόνιση της κατάστασης της όπως είναι στο περπάτημα. Υπάρχουν επίσης ακτινογραφίες σε κάμψη και σε έκταση των διαφόρων τμημάτων της σπονδυλικής στήλης.
 • Διάβαση ανώτερου πεπτικού
  Με τη βοήθεια της ακτινοσκόπησης, αλλά και τη χρήση σκιαγραφικής ουσίας (βάριο ή ιωδιούχο μη ιονικό σκιαγραφικό) αναδεικνύονται οι δομές του οισοφάγου, του στομάχου και του λεπτού εντέρου. Μέσω της ακτινοσκόπησης, αναζητούμε στενώσεις, ανωμαλίες της τοπογραφίας του εντέρου, αλλά και σπανιότερες παθολογικές καταστάσεις, όπως αχαλασία του οισοφάγου ή επικοινωνία του οισοφάγου με το αναπνευστικό δέντρο (τραχειοοισοφαγικό συρίγγιο τύπου «Η»).
 • Διάβαση κατώτερου πεπτικού
  Πρόκειται για υποκλυσμό με υδατοδιαλυτό σκιαγραφικό, το οποίο περιέχει ιώδιο ή βάριο, ώστε να απεικονιστούν, μέσω της ακτινοσκόπησης οι δομές του ορθού και του παχέος εντέρου. Ερευνά περιπτώσεις συγγενούς μεγακόλου, στενώσεων και ανωμαλίας στροφής του εντέρου. Η εξέταση αυτή αναφέρεται συχνά ως «βαριούχος υποκλυσμός».
 • Ακτινοσκοπική ανιούσα κυστεοουρηθρογραφία
  Η συγκεκριμένη εξέταση χαρακτηρίζεται ως μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, η οποία χρησιμοποιεί την ακτινοσκόπηση, για να απεικονίσει την ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα, τόσο κατά την πλήρωση όσο και κατά την ούρηση. Η εξέταση χρησιμοποιείται προκειμένου να αναδείξει κυστεοουρητηρική παλινδρόμηση και ανωμαλίες της ουροδόχου κύστεως και της ουρήθρας.
ακτινογραφία λαρισα

Απεικόνιση 1

ακτινογραφία λαρισα

Απεικόνιση 2

ακτινογραφία λαρισα

Απεικόνιση 3

ακτινογραφία λαρισα

Απεικόνιση 4