Open
 • Αεροδρομίου 61, Τ.Κ. 41336, Ν. Σμύρνη, Λάρισα
 • Δευ - Παρ 7.30-21.00, Σαβ 9.00-14.00

Σύγχρονος Εξοπλισμός

για ακριβή αποτελέσματα

Εύκολη πρόσβαση

& στάθμευση στην περιοχή

Άμεση Εξυπηρέτηση

ταχεία εργαστηριακή διάγνωση

Αξονική Τομογραφία

Αξονική Τομογραφία

Τα διαγνωστικά μας εργαστήρια προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στον τομέα της Κλινικής Απεικόνισης, αναπτύσσοντας και διευρύνοντας τους ορίζοντες σε θέματα σύγχρονων τεχνολογιών, έχουν εγκαταστήσει το μοναδικό στο είδος του πρωτοποριακό αξονικό τομογράφο SOMATOM DRIVE της Siemens, για τη διενέργια Αξονικής Τομογραφίας.

Με σύστημα 2 x 128 τομών, τεχνολογία αιχμής, διαθέτει δύο λυχνίες ακτίνων – Χ οι οποίες έχουν τη δυνατότητα απόδοσης διαφορετικής ενέργειας.

Η μοναδική ταχύτητα ελικοειδούς σάρωσης (0.28 δευτερόλεπτα) και η μεγάλη του διάμετρος (78cm) μετατρέπουν ακόμη και τις πιο δύσκολες εξετάσεις σε εξετάσεις ρουτίνας. Για την προστασία του ασθενή, χρησιμοποιείται η πρωτοποριακή τεχνολογία FLASH SPIRAL / X – CARE, η οποία ρυθμίζει την ακτινοβολία ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του ασθενή και το είδος της εξέτασης.

Με τη χρήση δύο πηγών ακτινοβολίας, διαφορετικής ενέργειας (Dual Energy), ο Somatom Drive παρέχει ένα δεύτερο contrast απεικόνισης δίχως περαιτέρω ακτινική επιβάρυνση. Για πρώτη φορά λοιπόν έχουμε απόδοση Διπλής Ενέργειας με μία μόνο δόση.

Η διακριτική ικανότητα του συστήματος ενισχύεται σημαντικά, επιτρέποντας τον διαχωρισμό οστών, αποτιτανώσεων και ιστών. Η εκτίμηση των βλαβών του μυοκαρδίου, των στενώσεων, των αορτοστεφανιαίων παρακάμψεων (bypass grafts) και των μεταλλικών ενδοπροθέσεων (stents), όπως και οι μετρήσεις αθηρωματικών πλακών γίνονται με ακρίβεια μετά το πέρας της εξέτασης.

Η δομή και οι παθήσεις του αγγειακού και του μυοσκελετικού συστήματος, των πνευμόνων, της άνω και κάτω κοιλίας, όπως και του εγκεφάλου αναδεικνύονται με υψηλή ευκρίνεια, αυξάνοντας σημαντικά την αξιοπιστία της διάγνωσης.

Προστασία Ακτινο – ευαίσθητων Οργάνων

Τo SOMATOM Definition Drive καθιστά εφικτή την χαμηλότερη δόση για οποιαδήποτε σημείο του σώματος που είναι ακτινο-ευαίσθητο, όπως για παράδειγμα ο μαστός.

Η ακτινοβολία μπορεί να μειωθεί επιλεκτικά, ακόμη και κατά 40% στα ακτινο-ευαίσθητα σημεία του σώματος, χωρίς απώλεια ποιότητας της εικόνας.

Αυτό πραγματοποιείται απενεργοποιώντας τις λυχνίες κατά την διάρκεια μέρους της ελικοειδούς σάρωσης προς αποφυγή της άμεσης έκθεσης στα ακτινο-ευαίσθητα όργανα. Έτσι λύνεται το πρόβλημα της περιττής ακτινοβόλησης όπως για παράδειγμα συχνά συμβαίνει στην αξονική τομογραφία κοιλιάς.

αξονική τομογραφία
αξονική τομογραφία
αξονική τομογραφία

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΡΑΦΕΣΤΑ

Υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στον τομέα της Κλινικής Απεικόνισης

Σημαντικές Πληροφορίες

Για λόγους ακτινοπροστασίας, οι αξονικές τομογραφίες αντενδείκνυται σε περίπτωση εγκυμοσύνης ενώ αποφεύγονται σε παιδιά, εφήβους και νέους.

Σε περίπτωση που έχετε ιστορικό αλλεργικής αντίδρασης σε προηγηθείσα χορήγηση ιωδιούχου σκιαγραφικού μέσου ή έχετε ιστορικό αλλεργιών, θα πρέπει να ενημερώσετε τη γραμματεία.

Εφόσον διαθέτετε προηγούμενες απεικονιστικές εξετάσεις του εξεταζομένου οργάνου ή της εξεταζόμενης περιοχής, συνιστάται να τις προσκομίζετε κατά την προσέλευσή σας.

Προετοιμασία Εξετάσεων

Για την προετοιμασία της κάθε εξέτασης, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη γραμματεία του διαγνωστικού κέντρου.

Εξετάσεις

 • Αξονική Κολονοσκόπηση
  Μη-επεμβατική, ασφαλής και ανεκτή από τον εξεταζόμενο, μέθοδος για την απεικόνιση, ανάδειξη και αξιολόγηση βλαβών του παχέος εντέρου. Η εξέταση στον Αξονικό Τομογράφο έχει πολύ μικρή διάρκεια και είναι σε θέση να ανιχνεύσει έγκαιρα βλάβες στο σύνολο του παχέος εντέρου όπως για παράδειγμα προκαρκινικούς πολύποδες. Συνιστάται ιδιαίτερα για όσους δεν ολοκληρώνουν τη διαδικασία της κλασσικής επεμβατικής κολονοσκόπησης ή για άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για καρκίνο του εντέρου.  Διαβάστε περισσότερα
 • Αξονική Αγγειογραφία (CTA)
  Περιλαμβάνει μεγάλο εύρος εξετάσεων των αγγείων του ανθρώπινου σώματος από την εγκεφαλική, την πνευμονική κυκλοφορία, τη θωρακική και κοιλιακή αορτή μέχρι τα αγγεία των άκρων.
   Διαβάστε περισσότερα
 • Μελέτη πνευμονικών όζων
  Το εξειδικευμένο λογισμικό γνωστό ως LungCARE, αποτελεί σημαντικό διαγνωστικό εργαλείο στην ανάδειξη, αξιολόγηση και παρακολούθηση πνευμονικών όζων και άλλων βλαβών, κάτι που είναι δυνατό να επιφέρει αύξηση στα ποσοστά αποτελεσματικής θεραπείας και επιβίωσης.
 • Εικονική Ενδοσκόπηση
  Εκμεταλλευόμενοι την επεξεργαστική ισχύ του σταθμού εργασίας, επιτυγχάνουμε την ανάδειξη ενδοαυλικών βλαβών, χωρίς να χρειάζεται προσπέλαση με το κλασσικό επεμβατικό ενδοσκόπιο. Η μέθοδος βρίσκει εφαρμογές τόσο στην κολονοσκόπηση όσο και στην εικονική βρογχοσκόπηση.
 • Ογκομετρική Γραφική Αναπαράσταση (VRT)
  Με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού, επιτυγχάνεται η απεικόνιση των ανατομικών δομών σε πολλαπλά επίπεδα φωτεινότητας και σκιαγράφησης και με επιλογή ποικιλίας χρωματικών αναπαραστάσεων. Επιπλέον είναι δυνατή η συμπερίληψη ή η αφαίρεση των σκελετικών δομών για τη βέλτιστη ανάδειξη της περιοχής ενδιαφέροντος.
 • Αξονική Τομογραφία Καρδιάς – Αξονική Στεφανιογραφία (CCTA)
  Μη-επεμβατική αναίμακτη στεφανιογραφία, η οποία με την απαιτούμενη συνεργασία του εξεταζομένου και σε ελάχιστο χρόνο, παρέχει σημαντικές ποσοτικές και ποιοτικές πληροφορίες για την κατάσταση της στεφανιαίας κυκλοφορίας. Χωρίς ουσιαστικές αντενδείξεις και χωρίς πιθανές παρενέργειες, η μέθοδος αποτελεί σύγχρονη επανάσταση στον εντοπισμό και χαρακτηρισμό αγγειακών στενώσεων στην καρδιά, που χρήζουν άμεσης θεραπείας.  Διαβάστε περισσότερα

Απεικόνιση 1

Απεικόνιση 2

Απεικόνιση 3

Απεικόνιση 4